YogiJo drivs av Josefin Eliasson. En ständig nyfikenhet på hur saker och ting hänger ihop i stort och smått har lett mig till yogans och Kraniosakralterapins utforskande värld.

Yogan och Qi gong har alltid funnits med mig hemifrån, även fast det inte var förrän i vuxen ålder som jag började praktisera och intressera mig för det på allvar, då jag själv upplevde stora problem med arbetsrelaterad spänningshuvudvärk. Yogan blev min väg tillbaka till en smärtfri kropp och fick på köpet en insikt om nya mål i livet.

YogiJo vill förmedla att alla kan praktisera yoga oavsett erfarenhet, kultur eller kropp. Yoga är en filosofi, praktik och ett tillstånd som alla kan ta till sig på ett eller annat sätt. Jag är helt övertygad om att ifall fler skulle praktisera yoga eller utöva stillhetskonceptet så skulle vi alla få leva i en fridfullare värld!

Utbildning:

Yoga Alliance certifierad Hathayoga insruktör via YogaYama teachertraining 200h, september 2018- maj 2019

Diplomerad Qi andings qigong instruktör, mindfulness/meditationscoach och självkänslecoach via Livscoach Akademin, juni 2019

Certifierad Intuitiv Gong spelare via Yoga Mangalam, oktober 2020

Diplomerad Kraniosakralterapeut, via Bröderna Tranbergs Institut, juli 2020-juni 2022

HathaYoga

Hathayoga är kroppens yoga. Genom olika andningsövningar (Pranayama) och fysiska positioner (asanas) förbereder vi kroppen inför möjligheten att sitta i stillhet och meditera. Först när kropp och knopp är i balans kan vi stilla vårat sinne.  

YogiJo fokuserar på enkelhet och menar att alla kan praktisera yoga oavsett erfarenhet. Klasserna består utav andningsövningar, asanas (fysiska positioner) och meditation.

KranioSakralTerapi

Denna holistiska terapiform har utvecklats från Osteopati, som har varit en universitetsutbildning i USA i över 100 år.

Genom stillhet fokuserar vi på att stötta den egna kroppens förmåga till justering, korrigering och läkning. Själva behandlingen utgörs av stilla handpositioner på olika delar av kroppen (främst kranium och sacrum), för att stötta flödet av olika vätskor i kroppen som främjar kroppens egna läkningsförmåga. Som terapeut finns jag där och stöttar den process som just din kropp behöver gå igenom just nu. Kraniosakralterapi kan vara till hjälp och stöttning vid de flesta typer av åkommor. Kom ihåg, Din kropp är fantastisk!!

Mindfulness & Meditation

Är du närvarande i ditt eget liv? Vet du vad du vill innerst inne? Vågar du göra det du verkligen vill?

För YogiJo handlar mindfulness och meditation om medvetenhet. Om du är medveten om dina tankar, känslor och handlingar så kan du också göra medvetna val och välja det som är bäst för just dig, oavsett vad andra tycker och tänker. Vems liv lever du? Ditt eget eller andras?

Meditation, där vi stillar vårat sinne, ger en möjlighet att fokusera inåt och få en djupare insikt om oss själva. Det är i tystnad och stillhet som vi kan höra vår inre röst.

När vi vet vilka vi är, kan vi bli de vi är menade att vara.

Gong

Gong tros härstamma från Asien och har använts i flera 1000 år som rituellt instrument, kommunikationsredskap och som läkande verktyg. Dess vibrationer tar sig ända in till cellerna och hjälper till att öppna upp cellväggarna, så att vi kan bli av med allt skräp som vi inte behöver. Ett gongbad kan ha positiv påverkan både fysiskt, mentalt och emotionellt.